У Харкові та області масово відключатимуть світло: графіки

У Харкові та області важка ситуація в енергетичній системі

У Харкові та області продовжують ремонтні роботи на об’єктах інфраструктури після ворожих обстрілів. У зв'язку зі складною ситуацією з електропостачанням у місті та регіоні діють графіки відключення світла. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

За посиланням можна ознайомитися з населеними пунктами, вулицями, чергами та періодами, де в цей час не буде електроенергії (графіки діятимуть з 6 по 10 квітня).

Енергетичну безпеку регіону обговорили під час засідання Координаційного штабу з оперативного реагування щодо ситуації в енергосистемі.

У Харківській ОВА пояснили, що наразі через постійні російські обстріли та пошкодження об’єктів критичної інфраструктури доводиться застосовувати аварійні відключення електрики. 

Зараз дефіцит потужності електроенергії спостерігається для 550 тисяч споживачів області, з них – понад 300 тисяч жителі Харкова. 

Як зазначив начальник ХОВА Олег Синєгубов, для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та її стабілізації працює понад 400 працівників ДСНС, 200 одиниць техніки та 100 працівників енергосистем.

За його словами, в енергетичній системі важка ситуація. “Відкорегували роботу, щоб вночі у всіх жителів міста була електроенергія. Іноді внутрішні мережі не витримують напруги, тому ще виникають аварійні відключення. Лише за цю добу зафіксували 2 аварійні випадки відключення, що призвело до змін у графіках”, – сказав Олег Синєгубов.

Начальник ХОВА закликав жителів Харкова та області обмежити користування ліфтами та ощадливо використовувати електроенергію. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що окупанти знову завдали ударів по Харкову. Подробиці ворожої атаки можна дізнатися за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться