Стало відомо, що відбувається зі світлом сьогодні в Харкові та області (ОНОВЛЕНО)

Як відключають електропостачання в Харкові та області

В АТ "Харківобленерго" повідомили, що сьогодні, 8 квітня, зранку в Харкові та Харківській області застосовуються погодинні відключення електроенергії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію компанії.

Енергетики зазначили, що намагаються дотримуватися графіків, оприлюднених раніше. 

“Про введення додаткових обмежень від НЕК "Укренерго" будемо повідомляти окремо”, - йдеться у повідомленні.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що у Харкові велика кількість аварійних випадків. Він зазначив, що зараз по Харкову вимикають світло в середньому на сім годин. Вночі намагаються подати електроенергію всім.

Нагадаємо, що Харківський міський голова Ігор Терехов 7 квітня в ефірі національного телемарафону розповів про ситуацію з електропостачанням в місті. 

Він зазначив, що енергосистема міста Харкова зазнала масштабних руйнувань внаслідок масованих ворожих обстрілів. За його словами, в місті були введені жорсткі графіки відключень світла. 

“Зараз заживлена критична інфраструктура. Даємо світло в житлові будинки за графіками, але часто вони не витримуються, бо не вистачає напруги”, - наголосив мер станом на 7 квітня. 

Він також зазначив, що, попри складну ситуацію з енергопостачанням, у місті частково працює електротранспорт. У місті також працює метрополітен з інтервалами прибуття потягів по 10-12 хвилин у час пік, в інший час - 20 хвилин. Також щодня містом курсує певна кількість тролейбусів з автономним ходом, а також муніципальні автобуси.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські війська змінили тактику. Ворожі війська і вдень і вночі повторно завдають ударів по ураженій локації.

Також з 6 квітня в Харкові та області почали діяти нові графіки обмеження електропостачання.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться