У Харкові заплановані значні зміни: подробиці

У Харкові розпочали підготовку до нового опалювального сезону

Цього року опалювальний сезон у Харкові завершився достроково. Через руйнування енергооб'єктів, спричинених масованими ворожими обстрілами, у місті виникли проблеми з електропостачанням. Харківський міський голова Ігор Терехов розповів про плани щодо підготовки до нового опалювального сезону. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

За його словами, пріоритетом у підготовці Харкова до наступного опалювального сезону стане відхід від централізованого опалення.

Очільник Харкова нагадав, що через нестачу електроенергії, спричинену масованим обстрілом критичної інфраструктури, у місті довелося достроково завершити опалювальний сезон. Практично одразу, за його словами, комунальники розпочали підготовку до наступного.

Ігор Терехов повідомив, що зараз розробляють план дій, якому будуть слідувати в період підготовки до опалювального сезону. “Це встановлення модульних котелень, автономних котелень, які обслуговуватимуть мікрорайони. Для нас дуже важливо диференціювати мережу теплопостачання, але зовсім відмовитися від централізованої системи поки що неможливо. Тому ми працюємо над певними речами, які забезпечуватимуть відносну безпеку роботи цього обладнання”, - розповів Ігор Терехов.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що окупанти зруйнували ТЕЦ-5, через що Харків втратив основні потужності генерування теплової та електричної енергії. 

Проблеми Харкова намагаються вирішити на державному рівні. Відповідні наради провів Президент України Володимир Зеленський. Що вирішили у владних кабінетах, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться