Харкову загрожують масштабніші аварії та більш тривалі відключення світла

Що відбувається зі світлом в Харкові та області

В АТ “Харківобленерго” розповіли, чому в Харкові та області можуть не дотримуватися погодинних графіків відключення світла, та чому необхідні знеструмлення. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію компанії. 

Енергетики нагадали, що електромережа Харківської області працює в екстремальних умовах. Через постійні ворожі обстріли виникають нові пошкодження енергомережі. Тож спеціалісти змушені відключати певні лінії, щоб провести відповідні аварійно-відновлювальні роботи.

“Якщо у вас немає світла, а у вашого сусіда є, це не означає, що про вас "забули". Це означає, що ви з сусідом підключені до різних ліній, і на даний час немає можливості забезпечити одночасну подачу електроенергії у ваші будинки. Окрім того, ви маєте знати, що принцип роботи електрообладнання – це безперебійний режим. Воно не розраховане на дуже часті вимкнення-увімкнення та може просто не витримувати. Як результат – ще масштабніші аварії та більш тривалі знеструмлення. Тому, на жаль, є випадки, коли в одному і тому ж районі частину абонентів вимикають на більш тривалий час”, - пояснили в “Харківобленерго”.

Пояснили в компанії й питання дотримання графіків відключення електроенергії. Енергетики наголосили, що пошкодження енергооб'єктів внаслідок ворожих ударів та додаткові обмеження, які застосовує НЕК "Укренерго", змушують здійснювати відключення споживачів Харкова та області в обсягах, що перевищують погодинні графіки.

“Ми, енергетики, такі ж харків'яни, як і ви. І так само з нашими родинами годинами чекаємо на світло”, - розповіли в “Харківобленерго” споживачам.

Також енергетики звернулися до мешканців з проханням з повагою та розумінням ставитися до праці спеціалістів та не сумніватися: про вас не забули, і прямо зараз іде кропітка робота тисяч людей щодо заживлення кожного домоволодіння. 

За даними АТ “Харківобленерго”, станом на 9 квітня в Харкові та Харківській області застосовуються погодинні відключення електроенергії за графіком, оприлюдненим раніше. Всю критичну інфраструктуру заживлено.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що проблеми Харкова намагаються вирішити на державному рівні. Відповідні наради провів Президент України Володимир Зеленський. Що вирішили у владних кабінетах, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться