Деякі громади Харківщини залишаться без вуличного освітлення

В яких громадах вимикають вуличне освітлення

Масовані ворожі обстріли призвели до проблем з електропостачанням у Харкові та області. У деяких громадах Харківщини вирішили тимчасово вимкнути вуличне освітлення, повідомляє портал "Коментарі".

У Балаклійській міській раді попередили, що через пошкодження енергетичної інфраструктури внаслідок російських обстрілів буде тимчасово вимкнено вуличне освітлення на території міста Балаклія до стабілізації ситуації на енергообʼєктах області. 

“Просимо вас з розумінням поставитися до тимчасових незручностей”, - звернулися до мешканців у міській раді.

Також містянам нагадали, що у зв'язку з вимкненням вуличного освітлення потрібно обирати правильний одяг, щоб не наражати себе на небезпеку. У міській раді надали наступні поради: 

  • обрати світлі речі. Не обов’язково надягати все біле. Світлою має бути половина одягу – куртка або штани,

  • придбати світлоповертальні елементи одягу – браслет, стрічка на рюкзак або жилет. За статистикою, світловідбивачі зменшують ризик наїзду авто в шість разів. Найкраще помітний колір – жовтий,

  • потурбуватися про наявність світлоповертальних елементів на одязі дітей. Їх варто розташувати на рівні голови, корпусу і рук дитини — через менший зріст діти менш помітні на дорогах.

Також радять подбати про своїх домашніх улюбленців - купити нашийники, що світяться, або одежину зі світлоповертальними елементами.

Відключать вуличне освітлення у Чугуївській громаді. 

“Рішення щодо відключення мережі вуличного освітлення на території Чугуївської громади прийнято 8 квітня міською військовою адміністрацією у зв'язку із дефіцитом електроенергії в системі електропостачання”, - попередили у Чугуївській міській раді.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Харкову та області загрожують ще масштабніші аварії та тривалі відключення світла. Детальніше про ситуацію з електропостачанням читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться