Ситуація з електропостачанням у Харкові дуже складна: до чого готуватися

Що відбувається зі світлом в Харкові

Внаслідок масованих обстрілів у Харкові зруйновані енергооб'єкти, що спричинило значний дефіцит електроенергії. Декілька днів місто було фактично знеструмлене, однак вдалося відновити подачу електрики побутовим споживачам, заживити критичну інфраструктуру та частково відновити роботу транспорту. Питання енергозабезпечення Харкова намагаються розв'язати на державному рівні. Про ситуацію в Харкові розповів Президент України Володимир Зеленський та голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький, повідомляє портал "Коментарі".

Напередодні місто відвідав і Володимир Зеленський, і Володимир Кудрицький.

Очільник країни наголосив, що питання дефіциту електроенергії вирішується на державному рівні. “Я вдячний кожному й кожній, хто цими тижнями працював, щоб дати Харкову, області більше електрики, щоб дати більше захисту від російських ударів. Доповідали щодо фізичного захисту енергооб’єктів, відновлення мереж. Зараз створюються всі необхідні умови, щоб зменшити дефіцит електрики. Харків має отримати легші графіки”, - наголосив Володимир Зеленський. 

Володимир Кудрицький розповів, що ситуація з електропостачанням у Харкові дійсно дуже складна. “Але ці пару тижнів, які ми дуже активно працювали над відновленням мереж, і про що говорив Президент, дали свої результати. Ми дійсно спроможні подати більше електроенергії в місто, і таким чином досить суттєво зменшити тривалість графіків для містян. Очікуємо, що практично в 1,5-2 рази можна буде зменшити тривалість графіків для жителів міста"”, - зазначив він в ефірі національного телемарафону “Єдині новини”.

Він нагадав, що вчора перерви в електропостачанні в Харкові були по 6-8 годин поспіль. Але вже найближчим часом вони стануть відчутно м’якіші й споживачам буде дещо легше переносити цей період відновлення енергосистеми міста.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Харкові та області оновили графіки відключення світла




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться