У Харківській області шукають нове житло для переселенців

Які житлові приміщення планують передати на потреби ВПО

На Харківщині обговорили шляхи розв'язання проблем внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

За словами заступниці начальника ХОВА Віти Ковальської, в регіоні зареєстровано близько 528 тисяч внутрішньо переміщених осіб, з них майже 40% мають право на виплати від держави відповідно до вимог законодавства. Аби усі заявники отримали грошову виплату, темпи розгляду звернень будуть нарощуватися. Розв'язання цього питання мають проконтролювати голови районів.

Також в межах засідання обговорили питання працевлаштування внутрішньо переміщених осіб у Харківській області. Люди можуть скористатися грантовими програмами такими як “єРобота” і відкрити власну справу, або долучитися до програми “Армія відновлення”. Також держава компенсує частину коштів роботодавцям за працевлаштування ВПО. 

Окремо обговорили питання забезпечення внутрішньо переміщених осіб житлом, в тому числі передачі у власність комунального, тимчасового житла. “Маємо розширювати регіональні програми підтримки внутрішньо переміщених осіб та забезпечення їх житлом. Наразі триває збір даних, щодо стану та придатності до проживання окремих об’єктів житлового фонду соціального призначення в районах Харківщини. Наділі шукатимемо шляхи фінансування для ремонту та відновлення цих об’єктів”, - підкреслила Віта Ковальська.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що умови життя внутрішньо переміщених людей в Харківській області покращують спільно з міжнародними партнерами. Як облаштовують місця проживання для переселенців, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться