У Харкові та області не діють графіки відключення світла: причини

Що відбувається в Харкові та області після обстрілу

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов 11 квітня розповів про оперативну ситуацію в регіоні під час ефіру телемарафону “Єдині новини”, повідомляє портал "Коментарі".

Олег Синєгубов зазначив, що з 05:00 ранку ворог здійснював масовані ракетні удари С-300 по енергетичній інфраструктурі Харкова та області. Окрім того, є пошкодження у житлових будинках і адмінбудівлі.

“Наразі по місту Харків діють аварійні відключення. Ті графіки, які були доведені раніше населенню, вони зараз фактично не виконуються”, - попередив він.

За словами начальника ХОВА, дефіцит електроенергії наявний приблизно для 240 тисяч абонентів Харківської області. 

“Наразі підрозділи ДСНС працюють на місці для того, щоб розібрати завали, ліквідувати наслідки. Після цього будемо проводити аналіз і відновлювати інфраструктуру. У Харкові поки метрополітен не працює, діє лише як укриття. Запущені окремі маршрути міського електротранспорту та автобуси. По місту повністю заживлена критична інфраструктура. Медзаклади працюють у штатному режимі”, – уточнив Олег Синєгубов.

У Харкові та області працює 150 Пунктів Незламності, де люди можуть зарядити гаджети, отримати доступ до інтернету тощо.  

“Ми робимо наразі все можливе для того, щоб швидко стабілізувати ситуацію з електропостачанням, перейти знову до відключень за графіками, для того, щоб люди зрозуміли, скільки фактично годин на добу у них не буде електроенергії. Без відключень зараз не зможемо обійтися, оскільки енергогенерація по області є дуже обмеженою”, – підсумував начальник Харківської ОВА.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що відомо про наслідки ворожого обстрілу.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться