У Харківську область передали понад 700 генераторів: де встановлять обладнання

Які генератори передали в Харківську область

На потреби мешканців Харківщини передано партію гуманітарної допомоги – енергетичне обладнання, надане міжнародними партнерами. Регіон отримав 724 генератори різної потужності. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Міненерго.

У міністерстві пояснили, що до відправлених вантажів, зокрема, увійшли 9 потужних генераторів та 715 портативних бензинових генераторів, а також проводи, роз’єднувачі та інше енергетичне устаткування, потрібне для відновлювальних робіт.

“Росіяни щоденно нещадно обстрілюють Харківщину. Енергетична інфраструктура регіону зазнала суттєвих пошкоджень. Ми дякуємо партнерам за надане обладнання, яке допоможе нашим енергетикам у виконанні відновлювальних робіт та забезпеченні енергопостачанням об’єктів критичної інфраструктури”,  – зазначив міністр енергетики України Герман Галущенко. 

Усього на потреби харківських енергетиків з початку повномасштабного вторгнення було передано 922 генератори. Загальна  вага переданого енергетичного обладнання – понад 622 тонни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що 11 квітня ворожі війська вчинили масовану ракетну атаку на Харків. Було щонайменше 10 ударів по критичній інфраструктурі міста. У місті через обстріли почалися перебої зі світлом. Харківський міський голова Ігор Терехов попередив, що метро вранці не працюватиме. Що відомо про наслідки обстрілу детальніше читайте за посиланням.

Нагадаємо, що напередодні до містян звернулися у “Харківводоканалі” і нагадали про необхідність зробити достатній запас води. Чому це важливо, читайте тут.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться