У Харківській області оголосили примусову евакуацію: будуть вивозити окремі родини

Що відомо про евакуацію з Харкова

У четвер, 11 квітня на Раді оборони Харківської області ухвалили рішення про примусову евакуацію. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Обов’язкова примусова евакуація родин з дітьми відбуватиметься із Харківського, Богодухівського та Ізюмського районів. Мова йде про 47 населених пунктів Дергачівської, Золочівської, Липецької та Борівської громад.  Маршрути для евакуації визначені та відпрацьовані. 

“Рішення про евакуацію саме з цих населених пунктів ухвалене у зв’язку з безпековою ситуацією. По визначеним громадам окупанти завдають системних ударів з артилерії, мінометів та КАБів”, - повідомив начальник ХОВА. 

За його словами, для евакуйованих вже заброньовані місця тимчасового проживання. Людей забезпечуватимуть усім необхідним – гуманітарною допомогою, фінансовою підтримкою, гігієнічними наборами тощо. 

“За нашою інформацією, у визначених населених пунктах проживають 182 дитини. Йдеться лише про ті населені пункти, які розташовуються близько до кордону з окупантом. Міста Харкова це рішення не стосується”, - зазначив Олег Синєгубов. 

Охочі евакуюватися можуть звернутися на цілодобову гарячу лінію за телефоном: 0 800 33 92 91.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Харківщині обговорили шляхи розв'язання проблем внутрішньо переміщених осіб. За словами заступниці начальника ХОВА Віти Ковальської, в регіоні зареєстровано близько 528 тисяч внутрішньо переміщених осіб, з них майже 40% мають право на виплати від держави відповідно до вимог законодавства. Детальніше про перспективи розв'язання проблем переселенців читайте за посиланням.




Джерело: https://t.me/synegubov/9045
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться