Масові відключення світла в Харкові та області: які графіки діють

Які графіки відключення світла діють в Харкові та області після обстрілів

Ситуація з електропостачанням у Харкові та області залишається складною. У четвер, 11 квітня, ворожі війська пошкодили енергооб'єкти, які живили місто. В АТ “Харківобленерго” розповіли про оперативну ситуацію з електропостачанням 12 квітня, повідомляє портал "Коментарі”.

Станом на 12 квітня в регіоні зранку застосовуються погодинні відключення електроенергії, згідно з графіком, оприлюдненим раніше. Ознайомитися із затвердженим графіком відключення світла, можна за посиланням.

“Просимо наших споживачів з розумінням поставитися до можливих незапланованих відключень, адже рішення про це ухвалюється виходячи із поточної ситуації в енергосистемі. Нагадуємо, що складна ситуація з електропостачанням в Харківській області склалася через російські обстріли енергетичної інфраструктури”, - звернулися до споживачів енергетики. 

Також у компанії запевнили, що спеціалісти роблять все можливе для збереження балансу в мережі та покращення ситуації в енергосистемі.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов також зазначив, що у Харкові та прилеглих громадах аварійних відключень немає, але діють планові, оскільки зберігається дефіцит електроенергії. “Наразі сфокусувались над тим, щоб унеможливити аварійність у мережах. Транспорт, медична система, об'єкти ЖКГ та інша критична інфраструктура — заживлені, працюють”, - розповів він.

За даними НЕК “Укренерго”, станом на 12 квітня, знеструмлено близько 210 тисяч споживачів на Харківщині.

В Міненерго уточнили, що зранку у м. Харків без напруги було близько 205 тисяч абонентів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Харківській області оголосили примусову евакуацію. В яких громадах регіону проводять евакуацію родин із дітьми, читайте за посиланням.




Джерело: https://t.me/kharkivenergy
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться