У поліції показали, як проводять евакуацію в Харківській області (ФОТО, ВІДЕО)

Як евакуюють маломобільних людей в Харківській області

У Харківській області триває евакуація з небезпечних населених пунктів та районів. Поліцейські Харківської області разом із загоном швидкого реагування Червоного хреста України провели евакуацію маломобільних громадян, а також осіб похилого віку та з обмеженими фізичними можливостями. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію поліції Харківської області.

Так, з селища Глушківка, розташованого фактично на лінії фронту, вдалось вивезти 98-річну лежачу жінку з переломом стегна. Постраждалу доставили в безпечне місце під опіку родичів. 

З міста Куп’янськ евакуювали жінку похилого віку з обмеженими фізичними можливостями. Син жінки загинув на фронті, інших родичів у жінки немає. До того ж вона лишилась єдиною мешканкою свого будинку. Через постійні обстріли працівникам соціальних служб та волонтерам стало вкрай важко доглядати жінку, тому було прийнято рішення вивезти її з міста. Як і решта евакуйованих, вона була доставлена до Харкова, де отримала безоплатне житло, медичний нагляд та продукти харчування. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у четвер, 11 квітня на Раді оборони Харківської області ухвалили рішення про примусову евакуацію.

Обов’язкова примусова евакуація родин з дітьми відбуватиметься із Харківського, Богодухівського та Ізюмського районів. Мова йде про 47 населених пунктів Дергачівської, Золочівської, Липецької та Борівської громад.  Маршрути для евакуації визначені та відпрацьовані. 

Детальніше про умови проведення евакуації в Харківській області, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться