Оплата газу: мешканців Харківщини попередили про фейк

Що відомо про нову шахрайську схему

Споживачів у Харківській області попередили про фейк - шахраї розповсюджують інформацію про скасування оплати газу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської філії “Газмережі”. 

“Шановні клієнти уникайте передачі Ваших персональних даних невідомим акаунтам та сторінкам у соцмережах”, - звернулися до споживачів у філії.

Також пояснили, що у соцмережах знову обіцяють скасування плати за доставку газу.

“У відеофейку, озвученому штучним інтелектом і криво стилізованому під відомий український телеканал, повідомляють про, цитуємо “відміну плати за транспортування” для окремих категорій громадян – пенсіонерів, людей з інвалідністю, сімей військових, багатодітних і навіть безробітних. Це нібито передбачає новий закон”, - йдеться у повідомленні.

У компанії уточнили, що у відео людей закликають “оформити відмову” від оплати доставки газу, залишивши заявку “на спеціально створеному сайті” за посиланням в Телеграмі.

“Увага: це – фейк. По-перше, це помітно по граматичних, фактичних помилках і підробленому акаунті. По-друге, озвученого закону немає. По-третє, так шахраї збирають ваші особисті дані. Тож, повіривши в такі фейки, ви не лише не отримаєте бажаного скасування плати за доставку, але й ризикуєте стати жертвою зламу соцмереж чи викрадення даних банківських карток. Будьте обережні й завжди перевіряйте інформацію”, - застерегли в компанії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Харківській області у квітні відключатимуть газ. Дізнатися детальніше про адреси та терміни відключення можна за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться