Виплати переселенцям нараховуватимуть по-новому: деталі

Які документи будуть враховувати при нарахуванні виплат переселенцям

При нарахуванні виплат ВПО будуть враховувати документи про склад сім’ї. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Мінреінтеграції.

Це питання обговорили минулого тижня на щотижневому засіданні Координаційного штабу з питань ВПО під головуванням Віцепремʼєр-міністра Ірини Верещук.

У міністерстві уточнили, що на гарячу лінію Мінреінтеграції час від часу надходять скарги громадян, що під час прийому документів на нарахування виплат не беруть у розрахунок акти обстеження щодо складу сім’ї.

Ірина Верещук наголосила, що громадяни мають отримувати належні їм виплати ВПО, навіть якщо члени їхніх сімей не проживають разом із ними на підконтрольній території.

“Такий акт обстеження складу сімʼї можуть видати ОСББ, управителі дому або інші комунальні підприємства. Нині форма цієї довідки є довільною, але вона повинна бути затверджена, наприклад, місцевою владою”, - йдеться у повідомленні міністерства

Було доручено напрацювати єдину форму відповідної довідки, яку прийматимуть в управліннях соціального захисту.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Харківщині обговорили шляхи розв'язання проблем внутрішньо переміщених осіб. Серед питань розглянули - нарахування виплат ВПО, працевлаштування переселенців та забезпечення ВПО житлом. Які рішення ухвалили, читайте за посиланням

Також у Харківській області перевірили якість забезпечення необхідними умовами проживання внутрішньо переміщених осіб. Як облаштовують тимчасове житло в Харківській області для переселенців та яку допомогу надають людям, читайте тут.




Джерело: https://t.me/minre_ua/5486
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться