У Харкові проінспектували метрошколу (ФОТО)

Координаторка системи ООН в Україні звернулася до колег за кордоном

Метрошколу в Харкові відвідала координаторка системи ООН в Україні Деніз Браун. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Харківський міський голова Ігор Терехов ознайомив її з роботою метрошколи. Також у ході візиту до навчального простору сторони обговорили нинішню ситуацію та виклики, які постають перед містом. Ігор Терехов зазначив, що у харківських школярів немає можливості відвідувати звичайні  школи, оскільки ворог практично щодня обстрілює місто.

“На жаль, ситуація залишається непростою. Росія забирає життя людей, руйнує наші будинки і робить все, щоб залишити Харків без благ цивілізації. Наші діти змушені навчатися під землею, бо тільки там ми можемо забезпечити їм безпеку. Єдине, що сьогодні дозволить суттєво змінити ситуацію на краще, - надання Харкову потужних новітніх систем ППО. І я вірю, що наші партнери нам у цьому допоможуть”, - зауважив мер.

Деніз Браун наголосила, що офіс ООН, який постійно функціонує у Харкові, налічує 100 працівників. Представники організації допомагають місту з облаштуванням шкіл та відновленням пошкодженого житла.

Вона висловила переконання, що всі діти в Україні повинні мати змогу вчитися нормально у звичайних школах. “Ми розуміємо, що останні атаки - це атаки по цивілізованому світу. Не по військових частинах, не по військових об'єктах. І це є порушенням міжнародного гуманітарного права. Це неприйнятно. Мій меседж до колег за кордоном - дуже прискіпливо та уважно стежте за тим, що відбувається в Україні. Не нормалізуйте цю війну”, - наголосила Деніз Браун.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, яку допомогу Харкову надасть Програма розвитку ООН в Україні. 

Також читайте, як облаштували житло для внутрішньо переміщених осіб в Харківській області.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться