Дівчина опинилася в радіусі вибуху міни: історія мешканки Харківщини

Школярка впевнена, що їй дуже пощастило вижити

Мешканка Ізюма 15-річна Настя розповіла про життя в місті та трагічний випадок, який з нею стався. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію ДСНС України. 

Дівчина розповіла, як ховалися у підвалі будинку, як святкували перший день народження племінника у підвалі. Настя розповіла, як люди виживали в Ізюмі. Також розповіла про трагічний випадок, до якого призвела підліткова необачність. 

Один з хлопців приніс міну “Пелюстку” та детонатор - вибуховий пристрій здетонував, дівчина опинилася в радіусі вибуху міни та отримала численні травмування. У лікарні нарахували близько 30 уламків у тілі школярки. Два уламки вона витягла сама. До того ж один уламок потрапив у шию. 

Окрім неї, внаслідок вибуху були поранені ще 12 підлітків. Після пережитого Настя лякається гучних звуків і обходить стороною заміновані ділянки. Вона на власному досвіді переконались, що з вибуховими предметами не може бути жартів. Школярка впевнена, що їй дуже пощастило вижити.

“На жаль, історія Насті не поодинока. Щоб убезпечити дітей, рятувальники ДСНС спільно з UNICEF та партнерами активно проводять заняття з мінної безпеки по всій країні.  Будьте обережні та завжди пам’ятайте про правила мінної безпеки, які можуть врятувати життя!”, - йдеться у повідомленні ДСНС. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що окупанти минулого вечора знову вдарили по Харкову. Де були “прильоти”, читайте за посиланням

Також через нові обстріли ситуація з електропостачанням у Харкові ускладнюється. Коли у Харкові відключатимуть світло, можна дізнатися тут




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться