У Харківській області звернулися до мешканців однієї з громад: що сталося

Мешканців Харківщини закликали зберегти життя дітей

У Харківській області ускладнюється ситуація через постійні ворожі обстріли. У Борівській громаді звернулися до мешканців з наполегливим проханням, повідомляє портал "Коментарі".

“Шановні жителі Борівщини! У зв’язку з безпековою ситуацією, пов’язаною з постійними ворожими обстрілами нашої громади, наполегливо рекомендуємо евакуювати дітей на більш безпечні території”, - йдеться у повідомленні.

Також у селищній раді наголосили, що останнім часом ворог значно посилив інтенсивність обстрілів громади, зокрема Борової. “У такій ситуації головне завдання у сім’ях з дітьми – це зберегти життя дітей. Неповнолітня дитина не може самостійно прийняти рішення про евакуацію і виїхати, тож цілковиту відповідальність за неї несуть її батьки чи особи, які їх замінюють. Будь ласка, прийміть правильне рішення, захистіть і збережіть найдорожче!”, - звернулися до жителів громади. 

Також наголосили, якщо жителям потрібна допомога з евакуацією, варто звертатися за номером цілодобової безкоштовної гарячої лінії з питань евакуації цивільного населення 0800339291. 

У селищній раді пояснили, що добровільна евакуація проводиться за сприяння Харківської обласної військової адміністрації, міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України та Координаційного гуманітарного центру у межах проєкту "Швидке реагування на сході та півдні України" за підтримки Міжнародної Організації CARE.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Харківській ОВА можуть оголосити примусову евакуацію з північної частини Харківщини. Йдеться про ті населені пункти, які постійно перебувають під ворожими обстрілами. 

Читайте також про наслідки ворожих ударів по Харкову та області.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться