Проблеми Харкова намагаються розв'язати на державному рівні: що відомо

Як намагаються розв'язати проблему з електропостачанням в Харкові та із захистом міста

Харків та область потребують негайного вирішення питаннь електропостачання та захисту міста від ворожих снарядів. КАБи, які запускають окупанти, долітають до Харкова та руйнують критичну й житлову інфраструктуру. У результаті “прильотів” гинуть та отримують травми цивільні. Ворог завдає по Харкову ударів дронами, ракетами, авіабомбами. Ситуацію в Харкові сьогодні обговорили на нараді за участю глави держави, глави уряду, першої віцепремʼєр-міністерки, міністра енергетики, міністра фінансів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Президента України Володимира Зеленського.

“Ключове – заходи з підтримки харків’ян. Представлені терміни, коли енергетичні дефіцити в Харкові можуть бути зменшені. Уряд готує заходи економічної підтримки для Харкова та області. Пропозиції регіональної підтримки – того, що кожна область, кожна громада України може зробити, щоб підтримати тих, кому найскладніше. Головне зараз – не дати Росії досягти її терористичних цілей та підтримати наших людей”, - повідомив очільник країни.

Також за словами Зеленського, була проведена Ставка, основним питанням якої став Харків - захист міста від російських ударів і можливість зміцнити ППО і РЕБ на Харківщині.

“Доповіді військових щодо фізичного захисту обʼєктів енергетики та щодо результативності збиття дронів і ракет. Будуть окремі завдання для наших дипломатів щодо роботи з партнерами заради нових систем ППО для України”, - зазначив Президент України.

Нагадаємо, що 22 березня внаслідок масованої атаки було зруйновано ТЕЦ-5. Через це Харків втратив основні потужності генерування теплової та електричної енергії для міста. Енергетична система Харківської області 22 березня зазнала найбільших руйнувань з початку воєнних дій.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що сьогодні, 8 квітня, зранку в Харкові та Харківській області застосовуються погодинні відключення електроенергії. На скільки годин відключають світло містянам, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться