Стало відомо, яка ситуація з електропостачанням в Харкові та області

Що відомо про наслідки ворожого обстрілу

У четвер, 11 квітня, російські війська вчинили чергову масовану атаку. Під ударами ворога були об'єкти інфраструктури. Що відомо про наслідки обстрілу повідомляє портал "Коментарі".

За даними НЕК “Укренерго”, з 06:31 на Харківщині введені графіки аварійних відключень.

У Міненерго повідомили, що у Львівській, Харківській, Київській областях під час повітряної тривоги відключалося обладнання на об’єктах генерації електроенергії. 

На Одещині та у Запорізькій області на високовольтних підстанціях внаслідок атаки пошкоджено обладнання. 

Окрім цього, у Львівській області російські війська атакував об’єкт газової інфраструктури. Без постраждалих.

Харківський міський голова Ігор Терехов повідомив, що зранку ворог завдав серйозних ударів по енергетичній інфраструктурі міста. Через перебої в електропостачанні тимчасово зупинили рух потягів метрополітену. Водночас у Харкові вдалося запустити певні маршрути трамваїв і тролейбусів. Також містом курсують муніципальні автобуси. 

“Сьогодні були дуже серйозні пошкодження енергетичної системи, яка заживлює Харків. Тому зараз наші комунальні підприємства разом з енергетиками працюють над перезапуском системи електропостачання. Це не говорить про те, що світла немає в усьому місті. Але є труднощі. Для сталого енергозабезпечення всього міста критично не вистачає напруги в мережах”, - розповів Ігор Терехов. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що напередодні до мешканців Харкова звернулися у “Харківводоканалі” і нагадали про необхідність зробити достатній запас води. Чому це важливо, особливо в умовах ворожої агресії, читайте тут.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєнубов повідомив, що ворог завдав щонайменше 10 ударів по об'єктах критичної інфраструктури. Після ворожих ударів у Харкові виникли проблеми з електропостачанням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться