Харківщина отримає додаткові кошти на укриття та оборону

Деякі області отримають кошти на будівництво фортифікацій та укриттів

Кабінет міністрів України ухвалив рішення щодо додаткового фінансування деяких регіонів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля. 

За словами очільника уряду, буде виділено додаткові 3,88 мільярда гривень на подальше будівництво оборонних рубежів. 

З цих коштів 1,7 мільярда гривень буде направлено для Харківської області. Отримають додаткові кошти також Сумська, Донецька, Херсонська та Миколаївська області.

“Загалом від початку року Кабінет міністрів України виділив вже майже 30 мільярдів гривень на будівництво та облаштування фортифікацій. Посилюємо нашу обороноздатність на всіх напрямках”, - повідомив Денис Шмигаль.

Також, за словами очільник Кабміну, цьогоріч регіони отримають 2,5 мільярди гривень на будівництво укриттів у школах.

“Затвердили сьогодні зміни до субвенції з державного бюджету на облаштування безпечних умов у закладах середньої освіти”, - уточнив прем'єр-міністр.

Ідеться насамперед про області, наближені до зони бойових дій. Харківська область отримає 500 мільйонів гривень. Також отримають субвенції Дніпропетровська, Запорізька, Миколаївська, Херсонська, Одеська, Сумська, Чернігівська області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Харківської області ознайомився з процесом зведення оборонних споруд та укріплень поблизу державного кордону з РФ. Як будують оборонні споруди в Харківській області, читайте за посиланням.




Джерело: https://t.me/Denys_Smyhal
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться