На Харківщині побудували бомбосховище, у якому люди зможуть перебувати місяць (ФОТО, ВІДЕО)

Як облаштовують бомбосховище в Харківській області

У Люботині Харківського району завершують будівництво бомбосховища на 400 осіб. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів, що це бомбосховище найвищого класу А-4. Загальна кошторисна вартість об’єкта становить майже 73 мільйони гривень.

За його словами, роботи планують закінчити уже в травні. Бомбосховище збудували коштами фонду ліквідації наслідків збройної агресії та обласного бюджету. Роботи на бомбосховищі закінчені вже на 90%. 

Виконавець робіт Владислав Худокормов пояснив, які роботи виконують спеціалісти: “Зараз завершуємо оздоблювальні роботи, дороблюємо систему вентиляції, опалення, електропостачання. Також займаємося благоустроєм території. Уже влаштовано і підйомник для маломобільних груп населення. Його вантажопідйомність становить 250 кг”.

Крім основної кімнати, у бомбосховищі буде облаштовано ще 10 приміщень: туалетні, фільтраційне, підсобне, електрощитове тощо. На випадок аварійного відключення світла сховище забезпечено дизельним генератором на 10 кВт.

Особливість цього бомбосховища – безперебійне перебування тут людей протягом одного місяця, на цей час вистачить запасів води, їжі та палива.


За даними Харківської ОВА, там планують з нового навчального року проводити навчання дітей в очному форматі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Кабінет міністрів України ухвалив рішення про додаткове фінансування Харківської області. Кошти нададуть для будівництва фортифікаційних споруд та облаштування укриттів у навчальних закладах. Скільки коштів планують спрямувати, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться