На Харківщині запрацює нова “гаряча лінія”: які заявки реєструватимуть

На Харківщині планують пришвидшити процес розмінування територій

У Харківській ОВА анонсували відкриття Центру координації протимінної діяльності, повідомляє портал "Коментарі". Питання діяльності центру обговорювалося під час засідання Регіонального офісу міжнародного співробітництва.

У ХОВА повідомили, що Центр створений для взаємодії громадського сектору та операторів протимінної діяльності, координації, аналітики, а також розробки інтерактивної мапи протимінної діяльності в межах Харківської області. При установі працюватиме цілодобова “гаряча лінія”, на яку жителі Харківщини зможуть надсилати заявки на розмінування або інформувати про виявлення вибухонебезпечних предметів. 

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов наголосив на необхідності пришвидшити темпи розмінування Харківщини. І, на його думку, відкриття даного Центру пришвидшить процес розмінування приватного сектору на деокупованих територіях області.

Робота Центру координації протимінної діяльності передбачає нетехнічне обстеження фахівцями-піротехніками ділянок та внесення до інтерактивної мапи інформації про наявність вибухонебезпечних предметів. 

Одна із функцій Центру – інформування операторів протимінної діяльності про пріоритетність розмінування тих чи інших ділянок. У Центрі також формуватиметься база даних запитів на розмінування. 

Директор Департаменту цивільного захисту Харківської ОВА Іван Сокол пояснив, що запуск роботи Центру дозволить ефективно розподіляти ресурси та засоби піротехнічних розрахунків, які працюють на території області в напрямку убезпечення приватного сектору. Також при установі чергові сапери зможуть консультувати жителів області щодо знайдених потенційно вибухонебезпечних предметів, інформувати щодо ризиків на деокупованих територіях.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Харкові порушуються правила утилізації відходів




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться