Окупанти вдарили КАБом по Харківщині: є загиблі та постраждалі

Російські війська обстріляли заклад освіти

У понеділок, 15 квітня, російські війська завдали удару КАБом по Харківській області. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

"Окупанти знову вбивають цивільних жителів Харківщини. Сьогодні о другій годині дня російські війська здійснили обстріл керованою авіабомбою с.Лук‘янці Липецької громади Харківського району”, - повідомив начальник ХОВА.

Він уточнив, що двоє людей загинули, кількість поранених встановлюється. “Усі цивільні. Влучання було в заклад освіти. Інформація оновлюється”, - зазначив він.

У поліції Харківської області уточнили, що внаслідок ворожого удару постраждали місцеві мешканці. “Наразі відомо про двох загиблих громадян. Вони загинули на місці. Чотири людини отримали травми”, - йдеться у повідомленні поліції.

На місце події терміново виїхала слідчо-оперативна група, спеціалісти вибухотехнічного управління, криміналісти, ДСНС, медики. Проводиться ліквідація наслідків влучання, громадянам надається допомога, збираються докази воєнного злочину росіян.

“Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України”, - повідомили в поліції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Харківській області запрацює Центр координації протимінної діяльності. Відкриття даного Центру пришвидшить процес розмінування приватного сектору на деокупованих територіях області. Детальніше про функції Центру та хто може звертатися на “гарячу лінію”, можна дізнатися за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться