Масштабні пожежі виникли на Харківщині (ФОТО)

Причини виникнення масштабних пожеж в Харківській області

У Куп'янському районі Харківської області масовані ворожі обстріли спричинили дві лісові пожежі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Головного управління ДСНС України у Харківській області. 

У неділю, 14 квітня, протягом дня ворог завдавав масованих артилерійських ударів по прифронтових населених пунктів Куп'янщини. Внаслідок ворожих ударів на околиці сіл Курилівка та Подоли Куп’янського району виникло дві пожежі у лісових масивах. 

“На час прибуття вогнеборців до с. Курилівка лісова пожежа встигла розповсюдитись на площу близько 0,5 гектара. А у с. Подоли площа загоряння складала близько 200 квадратних метрів. О 19:20 усі осередки займання були ліквідовані”, - повідомили у ДСНС.

З вогнем загалом боролись три оперативних відділення ДСНС. Рятувальники запобігли розповсюдженню полум'я на більшу площу, а також поруч розташовані житлові будівлі. Жертв та постраждалих немає.

Загалом за добу, станом на 15 квітня, рятувальники загасили 15 пожеж в екосистемах на загальній площі близько 7,5 гектари. Залучались підрозділи ДСНС та вогнеборці місцевих і добровільних пожежних команд.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що по Харкову та області оголосили несприятливий прогноз. Щонайменше до 17 квітня збережеться високий рівень пожежної небезпеки. Надзвичайна пожежна небезпека – погодні умови за яких поєднання високої температури повітря та бездощової (сухої) погоди призводить до високої ймовірності виникнення та швидкого розповсюдження лісових пожеж, за наявності джерел займання (відкритого вогню).




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться