У відновленні пошкоджених харківських будинків допоможе міжнародна організація: подробиці

Яку допомогу отримає Харків від Програми розвитку ООН в Україні

Харківський міський голова Ігор Терехов 4 квітня зустрівся з делегацією Програми розвитку ООН в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Сторони підписали Меморандум про взаєморозуміння. Розглядається поглиблення співпраці у напрямку відновлення пошкодженої інфраструктури та підвищення енергоефективності міста.

Мер Харкова відмітив підтримку ООН у питаннях розбору завалів, демонтажу аварійних будівель та відбудови житла. При цьому він наголосив на необхідності додаткових ресурсів для стабілізації ситуації з енергопостачанням.

Ігор Терехов зазначив: “Ви бачили масштаби руйнувань житлових будинків та об'єктів інфраструктури й, певно, розумієте, що самостійно впоратися з ними жодному місту у світі було б не під силу. А після останніх обстрілів по ТЕЦ та підстанціях для нас особливо важливо нормалізувати роботу енергетичної системи. Тим паче, що у нас вже є спільний досвід реалізації подібних проєктів, наприклад, встановлення сонячних батарей в одній з харківських лікарень”. 

Своєю чергою постійний представник ПРООН в Україні Яко Сільє зауважив, що організація долучилася до багатьох ініціатив з відновлення Харкова, повʼязаних з теплопостачанням та відновленням пошкоджених інфраструктурних обʼєктів. 

Він запевнив, що організація шукає шляхи, як допомогти Харкову в енерго- та теплопостачанні. “Сьогодні (станом на 4 квітня, - ред.) вранці ми відвідали багато житлових будинків, які були дуже пошкоджені або навіть вщент зруйновані. І ми також хочемо підтримати місто в тому, щоб усунути в них аварійність найбезпечнішим способом, а потім почати відбудову”, - зазначив Яко Сільє.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Харкові реалізують першу в Україні муніципальну програму. Як зміниться оренда житла в місті, читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться