Мільйони гривень витратять на автомобілі та МАФи у Харкові: подробиці

Які роботи планують провести в Харкові державним коштом

Комунальне підприємство “Сучасне місто” оголосило тендер на послуги з демонтажу вартістю 4,3 мільйона гривень. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківського антикорупційного центру. Відповідний тендер розміщено на сайті Prozorro.

Підприємство до кінця року планує прибрати 200 покинутих автівок, а також демонтувати 150 споруд таких, як стовпи, дорожні знаки або шлагбауми.

Крім того, відповідно до тендеру, потрібно виконати демонтаж 790 погонних метрів лінійних споруд (парканів та огорож), 3500 квадратних метрів об’ємних споруд. Йдеться про незаконно встановлені МАФи, альтанки, а також урни, лотки тощо.

Також підрядник має робити благоустрій території.

“За даними Prozorro, саме КП “Сучасне місто” вперше проводить такий тендер. Раніше підряди на демонтаж самовільно встановлених МАФів проводив департамент територіального контролю та земельних відносин. У 2021 році на такі послуги витратили два мільйони гривень, підрядником було ТОВ “Ветеран-2014”, - зазначили в ХАЦ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Харківській області перевіряють доцільність проведення тендерів. На Харківщині скасували тендер з відновлення ліцею у Слатине за більш ніж 355 мільйонів гривень. Начальник ХОВА Олег Синєгубов зазначив, що питання з доцільності відбудови ліцею у селищі Слатине Дергачівської тергромади неодноразово підіймалося під час засідань обласної робочої групи “Прозорість та підзвітність”. Проведення капітального ремонту навчального закладу оцінювали в більш як 355 мільйонів гривень.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться