Чоловікам у Харківській області почали виписувати штрафи

За які порушення штрафують мешканців Харківської області

Поліцейські в Харківській області минулого тижня виявили факт незаконного вилову риби. Правопорушники завдали збитків державі у розмірі близько 180 тисяч гривень. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію поліції Харківської області. 

Правоохоронці нагадали, що в ході проведення загальнодержавних профілактичних заходів “Нерест” правоохоронці проводять перевірку дотримання населенням встановлених законодавством заборон.

“4 квітня під час патрулювання працівники сектору реагування патрульної поліції відділення поліції № 1 Куп’янського РВП ГУНП в Харківській області виявили 40-річного чоловіка, мешканця села Новоолександрівка Куп’янського району. У багажному відділенні авто він перевозив мішки з рибою, гумовий човен та заборонені знаряддя вилову риби”, - розповіли в поліції. 

Правоохоронці вилучили у правопорушника сітки, човен та 110 одиниць різних видів риб, серед яких карась, товстолоб, щука та інші.

За даним фактом відбуло відкрите рите кримінальні провадження за ч. 1 ст. 249 (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України. “За скоєне чоловікові загрожує штраф від 17 000 до 51 000 гривень або обмеження волі на строк до трьох років”, - пояснили у поліції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Харківській області поліцейські викрили факт незаконного продажу підакцизних товарів. 3 квітня у місті Ізюм 49-річний місцевий житель продавав тютюнові вироби з рук без марок акцизного збору. Правоохоронці вилучили у чоловіка понад 300 пачок цигарок на суму близько 15 тисяч гривень. Що загрожує порушнику, читайте за посиланням.

Також у Харкові виявили неповнолітнього, який вчинив хуліганство. Що зробив хлопець, читайте тут.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться