Ситуація в Харкові ускладнюється: у місті значний дефіцит електроенергії

Що відбувається з постачанням світла в Харкові

Ворожі війська не припиняють атакувати Харків та Харківську область Черговий масований обстріл обласного центру стався 4 квітня. Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов в етері національного телемарафону повідомив про ситуацію в енергетиці в Харкові та області, інформує портал "Коментарі".

“Ми вчора мали одну з наймасованіших атак дронами – “шахедами” по місту Харкову та території Харківської області. У тому числі на прицілі були наші енергетичні об’єкти, й дійсно в нас погіршилася ситуація з енергопостачання. І місто Харків зараз має від 200 до 300 мегават дефіциту електроенергії. Наразі ми переглядаємо графіки відключень”, – сказав Синєгубов.

Начальник ХОВА зазначив, що протягом 4 квітня у Харкові були будинки, де електрику включали лише на шість годин із 24. За його словами, спеціалісти роблять усе необхідне, щоб стабілізувати ситуацію з електропостачання. “І далі будемо підключати нашу критичну інфраструктуру. Наразі водоканал і каналізаційні підприємства заживлені повністю, лікарні мають змогу працювати автономно”, – пояснив Олег Синєгубов.

За його словами, основна проблематика – для населення. Об'єкти промисловості отримують електроенергію погодинно. В області близько 17 населених пунктів відчувають нестачу електроенергії. “Річ у тому, що наші внутрішні електромережі занадто перенавантажені й проблематика з енергогенеруючими підприємствами всередині області“, – пояснив начальник ХОВА.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що 5 квітня через проблеми з електропостачанням призупинялася робота метрополітену. Детальніше про роботу громадського транспорту в Харкові читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться